Matematik Bölümü Seminerleri "Kaotik Doğrusal Operatörlerin Geri Dönüşsel Özellikleri"

Konuşmacı: Özgür Martin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)
Konu: Kaotik Doğrusal Operatörlerin Geri Dönüşsel Özellikleri
Tarih: 27.01.2021 - Saat: 13:15
Yer: Seminer Zoom programı üzerinden online yapılacaktır. Katılmak isteyenlerin katılım bilgilerini alabilmeleri için huseyinuysal@istanbul.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.
Özet: Bir çok kaotik dinamik sistem tanımında yoğun bir yörüngeye sahip olmak yer almaktadır. Doğrusal bir öperatörün yoğun yörüngeli olması, yörüngesi her açık kümeye sonsuz kere uğrayan bir vektörün varlığı anlamına gelir.Doğrusal Operatörlerin Dinamikleri Teorisinin temel sorularından biri yoğun yörüngelerin açık kümelere ne kadar "sıklıkla" uğrayabileceğidir. Bu konuşmada bu probleme dizi uzayları üzerinde tanımlı öteleme operatörleri üzerinden yaklaşacağız. Ayrık doğrusal dinamik sitemler üzerine yeni sonuçlar vereceğiz.
Quentin Menet (Universit ́e de Mons) ve Yunied Puig (Claremont McKenna College) ile ortak çalışmadır.

Yaklaşan Etkinlikler

Konum